La parmigiana siciliana e Francavilla Fontana!
Tijdens een avondje bij jeugdvriendin Franca, willen Siciliaanse vrienden mij overtuigen dat hun parmigiana securamente de beste is.
Proeven maar! Simpel om klaarmaken.
Melanzane in schijven en bakken in de olie. Laten uitlekken.
In schaal. Laagje passata, aubergine, parmezaankaas. Passata enz...eindigen met goeie laag parmigiano! Stevig aandrukken en dan de frigo in! Rechthoekige stukjes worden eruit gesneden en prijken mooi op je bord met blaadje versgeurende basilicum bovenop.
Lekker fris...maar geef mij toch maar de in de oven gebakken parmigiana van nichten Lucia en Anna!
Een heerlijkheid op tafel! I bombetti!
Kleine rolletjes zoals involtini. Stukjes kalfsvlees gevuld opgerold met wat spek en wat mozzarella. Dan bakken in olie of op grill leggen. Een lekkertje!
Deze morgen wandelingetje door Francavilla Fontana.
Kijken of alles er nog is waar ik een zwak voor heb!
Ja hoor, Francavilla blijft Francavilla, ook winkels van mijn preferito kleedjes en koekjes hebben de val van de regering overleefd!
Mijn wandeling afgesloten in Bar 97 bij charmante Simona Calignano met een spremuta.
De geur van aglio en pomodori begonnen mijn culinaire zintuigen te prikkelen. Op naar via Mulini en zien wat de pot schaft bij Zi'Anna!
Reacties
Een reactie posten